Yvette 2.0

Logboek van mijn ontdekkingsreis langs 23 archiefdingen

23 Archiefdingen

23 archiefdingen is een cursus die medewerkers uit de archiefsector bekend maakt met web2.0-toepassingen. Het Nationaal Archief doet mee aan een pilot.

Over mij...

Mijn naam is Yvette Hoitink. Ik ben een van de coaches bij de 23 dingen cursus bij het Nationaal Archief. Ik doe al een hoop 'dingen' online maar hoop samen met mijn collega's nieuwe mogelijkheden te ontdekken!

Nationaal Archief foto's 1,5 miljoen keer bekeken op Flickr

De foto's van het Nationaal Archief en Spaarnestad Photo op Flickr zijn inmiddels ruim 1,5 miljoen keer bekeken. De teller staat vandaag op 1.500.776. Een prachtig resultaat, want we zijn nog geen jaar bezig!

Een paar statistiekjes:

Best bekeken foto


Vrouwen in de branding / Women having fun in the sea

Vrouwen in de branding, 34.985 keer bekeken. Met dank aan GeenStijl.

Meest toegevoegd als favoriet


Soldaat aan het lassen

Soldaat aan het lassen, 229 keer toegevoegd als favoriet.

Meest becommentarieerd


Vader en kind met kerstboom

Vader en kind met kerstboom, 80 reacties

Update: verduidelijking

Christian van der Ven vroeg of de 1,5 miljoen van individuele foto's waren of inclusief views van de stream en de sets. Het is het laatste. In totaal zijn de foto's zelf 982.074 bekeken, de photostream 402.723 keer en de sets 116.767 keer, voor een totaal van 1.501.564 views op dit moment.

3 reacties:

 1. Wilma zei
   

  Wat een mooi resultaat, Yvette!
  Ik vind het een prachtig initiatief en het resultaat mag er absoluut zijn.

  Ik zal het ook even doortwitteren via de JeBibliotheek-twitter

  Groet van Wilma

 2. 23 Dingen zei
   

  Geweldig! Ik vraag me af of er een andere Nederlandse organisatie is met zulke cijfers. Weet jij dat? En heb je contact met collega archieven in het buitenland, zoals Australie? Er zit wel een mooi artikeltje in voor een tijdschrift, niet?

 3. Yvette Hoitink zei
   

  Ik ken de bezoekerscijfers van andere instellingen niet. Ik kan me voorstellen dat de beeldbank van het ANP ook leuke cijfers haalt.

  Ik ben pas een paar weken actief betrokken bij Flickr. De pilot is afgelopen en vanwege het succes hebben we besloten om er mee door te gaan. Daarom is het nu overgedragen aan de lijnorganisatie. Een deel van de taken valt nu onder het webteam, waar ik deel van uitmaak. Wij houden ons onder andere bezig met het bepalen van de onderwerpen en selecties, het uploaden van de afbeeldingen en de 'webcare' die erbij hoort.

  Ik weet niet of er plannen zijn om hier een artikel over te schrijven. Wel is recent het evaluatieverslag van de Flickr pilot verschenen.

Een reactie posten